DanceSpirit

Deze nieuwe dansvorm gaan we 1 x per maand aanbieden en wordt begeleid door Bernyke.

Bij DanceSpirit gaat het om contact maken met je zelf. Om al dansend een laagje dieper in jezelf te duiken.

Bij DanceSpirit genieten we van ons lichaam als ingang naar en als uiting van spiritualiteit. Via ons lichaam openen we ons voor de diepere lagen in onszelf. Met ons lichaam kunnen we ervaren dat we verbonden zijn met iets groters. En misschien maak je dan contact met je essentie, je ziel of hoe jij de diepere laag in jezelf ook maar wilt noemen.

Dans is een prachtig middel om het hoofd los te laten en andere delen van ons lijf te laten spreken. In dancespirit gaan we contact maken met ons hart en het Zijns-gebied. Om dichter bij onze essentie te komen zal ik verschillende ingangen gebruiken zoals: de adem, de chakra’s, het aura, de aarde, het licht.

DanceSpirit begint met een begeleide meditatie, gevolgd door verschillende uitnodigingen om via dans en beweging aspecten van je Zijn te ervaren. Daarna is er ruimte om zelf te dansen vanuit de inspiratie die je hebt gekregen. DanceSpirit is primair een dansvorm waarin je contact maakt met jezelf. Maar door dit in een groep te doen kan er een sfeer ontstaan waarin we elkaar optillen. En natuurlijk ben je vrij om contact te maken met de andere dansers vanuit de diepere laag waarin je terecht komt. Daarin zal ik je blijven uitnodigen om in verbinding te blijven met je diepste Zelf. We ronden de dans af met een begeleide meditatie of dans waarin dat wat je beleefd hebt een plek in jezelf mag krijgen waarmee je weer de wereld in kan.

zondag 23 januari

Van 14.00 tot 16.00 uur

La Cappella: Oude Velperweg 36A Arnhem

Entree: € 15,=

Aanmelden verplicht

Er is ruimte voor 16 dansers

Coronabeleid

Als je corona-gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis.

Na afloop van de dans is er ruimte om samen te wandelen voor wie dat wil.

Vanuit La Cappella lopen we naar de Heemtuin in Park Presikhaaf. Zo is er gelegenheid om nog wat te delen en om elkaar op andere levels te ontmoeten.